Üniversitemiz 2023 Yılı YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edildi.

05.06.2023

2020 yılında ilk kez uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı ile yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi çalışmaları bir üst seviyeye taşınarak, YÖKAK tarafından bugüne kadar 23 yükseköğretim kurumunun program kapsamında akredite olması sağlandı. 2022 yılında Kurumsal Akreditasyon Programına alınan 30 yükseköğretim kurumuna ilişkin ise değerlendirme süreci devam ediyor.

Yükseköğretim kurumlarının Kurumsal Akreditasyon Programına alınması için daha önce Kurumsal Dış Değerlendirme Programı (KDDP) kapsamında değerlendirilmiş olması, İzleme Programının tamamlanmış olması, devlet ve vakıf üniversitesi dağılımı, coğrafi dağılım, akredite program sayısı, araştırma üniversitesi veya aday araştırma üniversitesi olma durumu gibi koşullar göz önünde bulundurularak üniversiteler değerlendiriliyor.

2023 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamına alınacak yükseköğretim kurumları, başvuruların YÖKAK tarafından değerlendirilmesinin ardından belirlendi. Bu kapsamda Üniversitemiz YÖKAK tarafından 2023 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamına dahil edildi. Kurumsal Akreditasyon Programı süreci, yükseköğretim kurumlarının gönüllü olarak KAP'a dahil olmaya davet edilmesiyle başlayarak, Kurum İç Değerlendirme Raporlarının (KİDR) hazırlanması ve saha ziyaretleri gibi birtakım süreçlerin ardından YÖKAK tarafından verilen karar aşamasıyla sona eriyor. 2027 yılına kadar ön koşullarını tamamlamış tüm yükseköğretim kurumlarının YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına alınması hedefleniyor.

Üniversitemiz Üst Yönetimi ile YÖKAK Değerlendirme Takımı arasında gerçekleştirilecek online ön ziyaret sonucu 2023 Yılı Akreditasyon Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan saha ziyareti tarihleri ve planının belirlenmesi öngörülüyor. Bu doğrultuda YÖKAK tarafından gerçekleştirilen saha ziyaretlerinin en geç 15 Aralık tarihi itibarıyla sonlandırılması planlanıyor.