YÖKAK tarafından Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı düzenlendi.

28.04.2024

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından 25-26 Nisan tarihlerinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre Salonunda gerçekleştirilen YÖKAK 2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemal YILDIZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aysel UZUNTAŞ ve Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Burcu AYHAN katılım gösterdi.

Kalite Güvencesi ve Akreditasyon kapsamında düzenlenen konferansta Üniversitelerde bu konularda yapılan çalışmalar ve yurt dışındaki gelişmeler ele alındı. Konferansa uluslararası akreditasyon kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, devlet ve vakıf üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları, çok sayıda ulusal kalite güvencesi kuruluşu temsilcileri ile üniversitelerin öğrenci temsilcileri katılım sağladı.

​​​YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR, açılış konuşmasında lisansüstü eğitimin kalitesini artırmak için "yayın" ve "akreditasyon" kriteri getirildiğini iletti. Üniversitelerin doktora programına başvuru yapabilmesi için en az bir program akreditasyonunun olması gerekeceğini iletti. Bu ilkelerden önceki yeterlilikleri sağlayan ancak yeni getirilen asgari yeterlilikleri sağlayamayan lisansüstü programların 3 yıl içinde (2026-2027 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar) aranan yeni yeterlilikleri sağlaması gerekeceğini ve şartları sağlayamayan lisansüstü programlara öğrenci alımlarının durdurulacağını iletti.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK, konferansın açılış konuşmasında mevcut istatistiklere göre Türkiye'deki 208 üniversiteden 73'ünün kurumsal akreditasyon belgesine sahip olduğunu bildirirken 2027'ye kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediği söyledi.
Düzenlenen törende 2023 yılında kurumsal akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Üniversitelere akreditasyon belgeleri takdim edildi. Bu kapsamda YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit KOCABIÇAK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cemal YILDIZ'a kurumsal akreditasyon belgesini takdim etti.

Gerçekleştirilen Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı, çeşitli uluslararası/Avrupalı kuruluşların kıdemli temsilcileri ve ulusal kalite güvence kuruluşları, eğitim ve öğretim kurumları ile öğrenci temsilcilerini buluşturarak kalite ve akreditasyon konusunda bilgilerin paylaşıldığı bir platform oluşturmuştur.